Credincioșii localității Fundulea în pelerinaj la Ierusalim

“Am venit Măicuță să Te mai vedem, să-ți spunem durerea pe care o avem”


Cu aceste sentimente au plecat spre Locurile Sfinte, un grup de 45 pelerini din localitatea Fundulea; fiind însoțiți, cu binecuvântarea Preasfințitului nostru Episcop Vincențiu, de preotul Iorgulescu Eusebiu. Pelerinajul a fost organizat prin Agenția Basilica Travel, programul „Israelul pentru toți”.


Cu emoția firească, grupul s-a reunit la Aeroportul Otopeni în dimineața zilei de luni: 06 mai 2019, unde ne-am întâlnit cu ghidul repartizat, părintele diacon Florin Dobre. O dată ajunși, am făcut primul popas pe Muntele Tabor, unde ne-am închinat în Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Față”.


Următorul popas duhovnicesc l-am făcut în Calea Galilei, loc ce amintește de minunea prefacerii apei în vin. Am venit în Nazaret, unde ne-am închinat în Biserica Ortodoxă „Sfântul Gavriil”, apoi am trecut pe la Biserica Catolică „Buna Vestire” ridicată pe locul unde a fost Casa Sfintei Familii.


A doua zi, am plecat spre Muntele Fericirilor, am vizitat ruinele orașului Capernaum, casa unde a fost vindecată soacra Sfântului Apostol Petru. Mergând pe valea Iordanului, am ajuns la Mânăstirea Sfântului Gherasim, de aici ne-am deplasat către Mănăstirea Carantania.


Ziua am încheiat-o cu un popas duhovnicesc la Așezământul Românesc de la Ierihon.


În ziua a treia, dis de dimineață am poposit în pustiul Hozeva, unde ne-am închinat la Moaștele Sfântului Ioan Iacob Românul. Din ținutul dezgolit de vegetație, ne-am îndreptat pașii spre râul Iordan, unde am dat Slavă lui Dumnezeu pentru toate și pentru îngăduința făcută ca noi să fim în acel loc. De aici am mers spre cetatea Ierusalimului, am refăcut drumul Crucii, până la Biserica Sfântului Mormânt. Ne-am închinat la Golgota, la Piatra Ungerii și locul unde s-a găsit Sfânta Cruce. Următoarea zi trebuia să revenim pentru a intra în Sfântul Mormânt. De la Ierusalim ne-am deplasat spre Bethleem la Biserica Nașterii Domnului, unde am cântat într-un glas „Fecioara astăzi pe Cel mai presus de ființă naște”, și colinde românești.


În ultima zi, am poposit la Mormântul Maicii Domnului, am mers în grădina Ghetsimani și la Biserica Națiunilor. Pe lângă cetate, am văzut cimitirul evreiesc și am mers la mormântul psalmistului David, apoi ne-am îndreptat pașii către Sfântul Mormânt, unde ne-am închinat. Tot grupul era învăluit de o liniște covârșitoare, păreau gânditori, majoritatea cu lacrimi în ochi, dădeau Slavă lui Dumnezeu pentru toate. Am încheiat pelerinajul printr-o vizită la Așezământul românesc de la Ierusalim.


În această perioadă, am fost martori la începutul Ramadanului, precum și la pregătirile pentru ziua națională a statului Israel.


A consemnat preot Iorgulescu Eusebiu.Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat arie slideshow...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...